Winkelen in de Costa Brava

Winkelcentra, souvenirshops en lokale markten: winkelen aan de Costa Brava

Aan de gouden zandstranden van de Costa Brava is het heerlijk vertoeven. Maar eerlijk is eerlijk, soms is het ook wel eens fijn om je ligbedje een dagje in te ruilen voor iets anders. Winkelen bijvoorbeeld. En laat je dat in deze regio nou ook prima kunnen! Bezoek het leukste winkelcentrum van de Costa Brava, struin over een lokale markt of laat je verleiden door de winkelstraten van Barcelona. Daar kun je prima terecht om een volle dag te winkelen. De kleine winkeltjes houden tussen 13.00 en 16.00 een siësta.

Winkelen in Barcelona

De beste winkelervaring aan de Costa Brava beleef je natuurlijk in Barcelona. De Catalaanse hoofdstad is een waar winkelparadijs. Naast de bekende modeketens zoals Zara en Mango vind je er ook tal van boetiekjes en imposante warenhuizen. Zo een bekend overdekt winkelcentrum is bijvoorbeeld El Corte Inglés. De mooiste winkelstraat is volgens velen de Passeig de Gràcia in de wijk Eixample. Daar vind je ook enkele werken van Gaudí. De hipste boetiekjes vind je in de wijk El Born. Op Las Ramblas ben je natuurlijk aan het goede adres voor een hapje, een drankje en je souvenirs.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa Brava die wij aanbevelen


Het leukste winkelcentrum van de Costa Brava vind je in Girona

Girona is een kleurrijke stad vol markten en historische gebouwen. Hij heeft tal van winkels en een authentieke uitstraling. Ook hier vind je El Corte Inglés, maar het favoriete winkelcentrum van de Costa Brava is Espai Gironès. Dit is een overdekt winkelcentrum waar je alle grote merken vindt, maar ook genoeg gelegenheden treft om lekker wat te eten of te drinken. Het winkelcentrum ligt net buiten het stadscentrum en is tevens bereikbaar per bus of per taxi. In het historische centrum van Girona vind je veel boetiekjes en souvenirwinkels.

Souvenirs shoppen in La Bisbal d’Empordà

Je vindt weliswaar geen groot winkelcentrum in dit stukje Costa Brava, maar de winkelervaring in La Bisbal d’Empordà is uniek. Het stadje heeft een mooi middeleeuws centrum en een kasteel dat boven de rest van de gebouwen in de stad uitsteekt. La Bisbal d’Empordà wordt ook wel ‘La Capital de la Ceràmica genoemd, oftewel de keramiekhoofdstad. Aan de halve kilometer lange Carrer de L’Aigüeta vind je een overvloed aan keramiekwinkels. Elk winkeltje heeft weer zijn eigen stijl en verkoopt unieke producten. Zo raak je in La Bisbal d’Empordà dus niet gauw uitgekeken.

Winkelen zoals de locals dat doen

Wil je een dagje winkelen en cultuur snuiven met elkaar combineren? Ga dan niet op zoek naar een winkelcentrum aan de Costa Brava, maar bezoek een lokale markt. Daar verkopen ze kruidenierswaren, versproducten, kleding, bloemen, planten en huishoudelijke producten. In de meeste steden en badplaatsen van de Costa Brava wordt wekelijks een markt gehouden. Zo is dat in Blanes bijvoorbeeld op maandag, in Lloret de Mar op dinsdag en in L’Estartit op donderdag. Verblijf je op een camping of in een appartement, dan kun je de typische streekproducten tijdens de avondmaaltijd serveren. Succes gegarandeerd!

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...