Zoek & boek

Wat te doen in de Costa Brava

  • Prachtige stranden & baaien
  • Historische trekpleisters
  • Perfect klimaat
  • Levendige badplaatsen

Wat is er te doen aan de Costa Brava?

Eerlijk is eerlijk, de meeste toeristen komen voor de uitgestrekte, gouden zandstranden en de verborgen baaitjes aan de turquoise Middellandse Zee. Maar voor wie wat meer wil tijdens zijn vakantie, heeft de Costa Brava genoeg activiteiten te bieden. Zo kun je tal van excursies aan de Costa Brava maken waarbij je kennismaakt met de rijke historie van de regio. Maar ook kun je naar hartelust duiken aan de Costa Brava. Deze vakantie zul je je dus geen moment vervelen!

Wat is er te doen aan de Costa Brava
Waar wacht je nog op?

Boek direct je vakantie naar de Costa Brava

Water World Lloret

Ga je met je kinderen naar de Costa Brava toe? Dan mag een bezoekje aan Water World Lloret niet ontbreken. Dit is een groot waterpark met daarin talloze glijbanen en heerlijke ligweides. Op en top genieten, samen met je kinderen in de buurt van de populaire badplaats Lloret de Mar! Bestel online alvast je tickets, zodat je niet onnodig in de rij hoeft te staan bij dit waterpark.

Wandeling in Gerona

Een wandeling in Girona, een van de historische excursies van de Costa Brava

Wil jij aan een excursie aan de Costa Brava deelnemen die jou meer vertelt over het interessante verleden van de regio? Boek dan een wandeling door de monumentale stad Girona. Deze tour van drie uur leert je alles over de wel 2000 jaar oude geschiedenis. Je wandelt dwars door de Joodse wijk, een van de mooiste plekken van deze op een heuvel gelegen, ommuurde stad. Zorg tijdens dergelijke excursies aan de Costa Brava voor goede wandelschoenen.

Treed in Barcelona in de voetsporen van Salvador Dalí

Geïnteresseerd in kunst én geschiedenis? Dan behoort deze Dalí-tour van alle mogelijkheden in de Costa Brava tot de activiteiten die écht iets voor jou zijn. Tijdens deze tien uur durende tour, die in Barcelona start, bezoek je onder andere het vlakbij de Franse grens gelegen Figueres. Hier werd de beroemde kunstenaar geboren. Ook bezoek je het Dalí-museum en het Dalí-huis in Portlligat. Aan de Costa Brava vinden veel activiteiten in grotere groepen plaats. Deze tour staat echter maximaal acht personen toe.

Salvador Dali Costa Brava Museum
Medes Islands duiken en snorkelen

Duikles en onder begeleiding duiken aan de Costa Brava

Begeef je je graag onder water en ben je op zoek naar mogelijkheden om te duiken aan de Costa Brava? Dan zijn de uitstapjes naar het beschermde Montgrí National Park echt iets voor jou! Dit park behoort tot de beste plekken voor het duiken aan de Costa Brava. De tour duurt drie uur en biedt je een uitgebreide kennismaking met het duiken. Wanneer je de ademhalingstechnieken onder controle hebt, ga je met de boot naar de kust van natuurpark El Montgri.

Snorkelen bij de Medes-eilanden

En wat er nog meer te doen is aan de Costa Brava in het water? Snorkelen natuurlijk! Met een excursie naar de Medes-eilanden bezoek je een bijzonder reservaat in de Middellandse Zee. De archipel, op ongeveer anderhalve kilometer van de badplaats L’Estartit, behoort tot de beste plekken van de Costa Brava voor snorkelaars. Je krijgt informatie over het maritieme leven rond de Medes-eilanden en gaat daarna met een kleine groep, onder leiding van een gids, het water in.

Medes eilanden duiken

Populaire excursies

Geschiedenis Costa Brava ontdekken

De geschiedenis van de Costa Brava met diverse activiteiten ontdekken

Op de vraag ‘Wat is er te doen aan de Costa Brava?’ bieden ook de dagtours langs de middeleeuwse dorpen van Catalonië je een antwoord. Deze ongeveer tien uur durende tour start ’s ochtends vroeg in het centrum van Barcelona, waar je gids je opwacht. Je bezoekt onder andere het betoverende dorpje Besalú, waar je een oud Joods bad en de resten van een synagoge bewondert. Ook Tavertet met zijn zandstenen rotsen en eeuwenoude huizen vormt een van de hoogtepunten.

Wat heb je nodig?

Goed voorbereid op vakantie

Meer weten over de Costa Brava?

Pablo helpt je verder

Hulp nodig bij het kiezen van je accommodatie of bij het boeken van vliegtickets? Meer weten over de levendige badplaatsen in de Costa Brava? Of ben je benieuwd naar onontdekte pareltjes in de regio?

Pablo Costa Brava expert
  • Prachtige stranden & baaien
  • Historische trekpleisters
  • Perfect klimaat
  • Levendige badplaatsen

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod in de Costa Brava voor je…