Vliegvelden in de Costa Brava

De luchthaven van Gerona en andere vliegvelden rond de Costa Brava

De Costa Brava ligt in de regio Catalonië in noordelijk Spanje. Elke zomer trekken talloze toeristen naar badplaatsen als Lloret de Mar, Blanes, Roses, Platja d’Aro, Tossa de Mar en meer. Luchthaven Gerona weet bezoekers van deze regio het beste te bedienen. Maar behalve het Girona vliegveld kun je ook op airport Barcelona of Reus vliegen. Al is er geen vliegveld in bijvoorbeeld Blanes, vanuit Gerona is het nog geen uur rijden. Vanuit Nederland ben je om en nabij de twee uur onderweg naar een vliegveld aan de Costa Brava.

Op Girona vliegveld beginnen de meeste vakanties aan deze Spaanse kust

Heb jij dit jaar zin in een zonovergoten vakantie aan goudgele zandstranden langs de Middellandse Zee? De Costa Brava voldoet aan al je verwachtingen! Van alle luchthavens ligt het Girona vliegveld het dichtst bij deze regio. Vanuit de luchthaven van Gerona reis je nog maximaal anderhalf uur naar je bestemming. Vanuit Nederland is de luchthaven van Gerona alleen met prijsvechter Ryanair te bereiken. Vanaf Eindhoven vliegen naar deze Spaanse plaats duurt een uur en drie kwartier. Tijdens de zomermaanden kan het op dit vliegveld behoorlijk druk zijn.

Van het vliegveld aan de Costa Brava naar je accommodatie

Wanneer je op een vliegveld rond de Costa Brava landt, kun je jouw accommodatie op verschillende manieren berreiken. Heb je een pakket geboekt bij een reisorganisatie, dan reis je doorgaans met een bustransfer naar jouw hotel, appartement of camping. Heb je je vakantie niet bij een reisorganisatie geboekt, dan heb je op het vliegveld van de Costa Brava enkele mogelijkheden. Zo kun je in veel gevallen gebruikmaken van een shuttlebus. Ook is het openbaar vervoer of een taxi een optie. Tot slot kun je een huurauto op de luchthaven vastleggen.

Wat is het dichtstbijzijnde vliegveld voor Blanes?

Blanes behoort tot de favoriete badplaatsen van de Costa Brava. Vooral jongeren trekken er in grote getalen heen. Heb je geen zin in een busreis naar deze bruisende plek aan zee, dan is een vliegreis een prima alternatief. Weliswaar ligt er geen vliegveld bij Blanes, maar dit wordt opgelost door het in Girona gelegen vliegveld. Vluchten vanuit Nederland naar Gerona duren twee uur. Een transfer tussen Gerona en Blanes duurt ongeveer dertig minuten. Zo sta je, ondanks dat er geen vliegveld in Blanes is, binnen enkele uren voor de deur van jouw accommodatie.

De vliegvelden van Barcelona en Reus

Boek je jouw vakantie naar de Costa Brava niet via een reisorganisatie en wil jij je zomervakantie combineren met een bezoek aan de bruisende Catalaanse hoofdstad? Boek dan een van de vele vluchten naar airport El Prat in Barcelona. Zo start je je vakantie met een aantal dagen cultuur, waarna je verder koers zet naar de uitgestrekte kustlijn van de Costa Brava. Vliegveld Reus ligt 100 kilometer zuidelijker dan Barcelona en bedient behalve bezoekers van de Costa Brava voornamelijk vakantiegangers die in Salou of andere badplaatsen van de Costa Dorada verblijven.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...