Uitgaan in de Costa Brava

Aan de Costa Brava uitgaan: volop vermaak tot in de vroegste uurtjes

Jaarlijks vertrekken er talloze toeristen naar de Costa Brava. Voornamelijk vanwege het heerlijke klimaat en de prachtige stranden. Maar wist je ook dat je aan de Costa Brava prima kunt uitgaan? Sterker nog, deze kustlijn behoort tot de grootste én bekendste uitgaansgebieden van heel Spanje. Grote badplaatsen als Blanes en Lloret de Mar met zijn maar liefst 300 verschillende uitgaansgelegenheden zorgen voor volop vermaak. Maar je kunt aan de Costa Brava ook uitgaan in een rustige wijn- of cocktailbar. Voor ieder wat wils!

Aan de Costa Brava uitgaan doe je op zijn best in Lloret de Mar

Houd je ervan om de bloemetjes buiten te zetten? Dan is Lloret de Mar voor jou de place to be. De badplaats geldt als het epicentrum van uitgaansmogelijkheden aan de Costa Brava. Behalve gezellige kroegen en bars vind je er ook tal van clubs en discotheken. Meer dan 300 om precies te zijn! Ook bootfeesten en beachparties worden volop georganiseerd. In Lloret de Mar klinken alle muziekstijlen die je je maar kunt bedenken. Ook kun je aan de strip rustig een cocktailtje of wijntje drinken.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa Brava die wij aanbevelen


De bekendste kroegen en discotheken van Lloret de Mar

Wil je in Lloret de Mar gaan stappen, dan is discotheek Tropics een echte aanrader. Deze club is al veertig jaar een begrip. Er treden veel bekende artiesten op. Ook discotheek Bumpers behoort tot de grote clubs van Lloret de Mar. Onder de glazen dansvloer zwemmen tropische vissen. Ook beschikt Bumpers over een tropische buitentuin. Feestcafé The Box is een leuke kroeg waar je een avondje gezellig op z’n Hollands kunt stappen.

Andere badplaatsen om een onvergetelijke avond te beleven

Lloret de Mar mag de kroon wat betreft uitgaansgelegenheden dan wel spannen, dat wil natuurlijk niet zeggen dat er in de andere badplaatsen niets te beleven is. Zo kun je aan de Costa Brava ook goed uitgaan in Platja d’Aro. Alhoewel je daar vooral eenvoudige bars en kroegen treft, is er meer dan genoeg om uit te kiezen. Ook in Blanes zijn er feestcafés in overvloed. De Gotcha Bar en de Boemel zijn onder Nederlandse vakantiegangers de populairste.

Rustigere plekken om uit te gaan

Wil je aan de Costa Brava uitgaan, maar zijn feestcafés en trendy clubs niks voor jou? Niet gevreesd, want ook dan zijn er nog voldoende opties. Zo kun je bijvoorbeeld aan de boulevard van Malgrat de Mar neerstrijken bij een beachclub die jou op ontspannende loungemuziek en de beste cocktails trakteert. Ook Estartit is een stuk kleinschaliger en dus rustiger. Daar zijn slechts twee discotheken: Podium en Maxims. Vooral die laatste is populair onder de Nederlandse vakantiegangers.

Proppers

Of je nu wel of niet aan de Costa Brava wilt uitgaan, feit is dat je overdag al te maken krijgt met de clubs en kroegen die laat in de avond zoveel mogelijk gasten proberen te trekken. In de grotere badplaatsen zoals Blanes en Lloret de Mar zie je genoeg zogeheten proppers, die jou proberen te overtuigen om vanavond een bezoek te brengen aan hun club. Soms krijg je daar een leuke aanbieding, zoals een gratis drankje, of iets anders zoals een T-shirt.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...