De mooste stranden van de Costa Brava

Creëer onvergetelijke herinneringen op het mooiste strand van de Costa Brava

Niet alleen het aangename weer van de Costa Brava, maar ook de mooiste stranden van de Costa Brava hebben vele bezoekers verliefd doen worden op deze kustlijn. Sterker nog, je vindt enkele van de mooiste stranden van Spanje aan de Costa Brava! Strijk jij het liefst neer aan een breed zandstrand of aan een afgelegen baai aan de Costa Brava? Hier kan het allemaal, want de veelzijdigheid van het gebied is ongekend.

Cap de Creus

In elke lijst met mooiste stranden van de Costa Brava vind je Cap de Creus terug. Eigenlijk is dit geen strand op zich, maar een schiereiland. Om precies te zijn de plek waar de Pyreneeën het water van de Middellandse Zee ontmoeten. Het levert prachtige plaatjes op. In dit beschermde natuurgebied vind je enkele van de mooiste stranden van Spanje en de Costa Brava. Cala Montjoi is een populair strand binnen dit gebied en met de auto goed bereikbaar.

Reisorganisaties met reizen naar de Costa Brava die wij aanbevelen


Sa Caleta, een van de mooiste stranden van de Costa Brava bij Lloret de Mar

Je kunt je haast niet voorstellen dat dit op een na mooiste strand van de Costa Brava zo dichtbij het drukke Lloret de Mar ligt. Sa Caleta is een oase van rust en ligt midden in een natuurlijke setting. Ben je tijdens je vakantie dus op zoek naar rustige stranden, dan moet je naar deze plek. Het strand is gelegen aan een rotsachtige inham. Bovenop de rotsen staat een middeleeuws kasteel. Een sprookjesachtig geheel.

Sant Pol de Mar, voor families de fijnste baai van de Costa Brava

Aan deze baai aan de Costa Brava ligt een van de beste zandstranden die je als gezin kunt bezoeken. Het zandstrand loopt langzaam af in zee en het water is ondiep. Sant Pol de Mar dankt zijn plaatsje in deze lijst van mooiste stranden van de Costa Brava eveneens aan het prachtige duinlandschap waardoor het wordt omringd. Het strand is bijna een kilometer lang en telt tal van faciliteiten en watersportmogelijkheden.

Cala del Pi, volgens locals een van de mooiste stranden van Spanje en de Costa Brava

Nog zo een mooie baai aan de Costa Brava is Cala del Pi. Veel locals noemen het zelfs de mooiste van alle baaitjes aan dit stuk van de Spaanse kust. Dit verborgen baaitje ligt in het noorden van Platja d’Aro en is slechts 65 meter lang en 15 meter breed. Verscholen tussen de rotsen en de groene omgeving kom je hier heerlijk tot rust. Veel snorkelaars noemen Cala del Pi het mooiste strand van de Costa Brava.

Sa Tuna, vissersdorpje met een authentiek karakter én een prachtstrand

Vergeet de grote badplaatsen en begeef je naar dit prachtige kiezelstrandje met kristalhelder water. Sa Tuna, op ongeveer een uur afstand van Barcelona, ligt beschut en is nog niet ontdekt door het grote publiek. Extra goed nieuws dus! Het strandje bestaat uit kleine kiezelsteentjes. De twee visrestaurantjes en de gekleurde huisjes maken het geheel een prachtig plaatje. Kom je met de auto? Dan kun je makkelijk bij het strand parkeren. De mooiste stranden van Spanje vind je aan de Costa Brava!

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...