Vakantie vieren aan een baai van wereldniveau bij Roses aan de Costa Brava

Rosas in Spanje is een geliefde badplaats aan de Costa Brava. Het stadje, dat in het Catalaans Roses wordt genoemd, ligt op 45 kilometer van de Franse grens en is 2500 jaar oud. In de vierde eeuw voor Christus stichtten de oude Grieken hier een commerciële kolonie. Roses staat in Spanje en daarbuiten bekend om zijn prachtige kustlijn. De Baai van Roses werd in 2011 door UNESCO uitgeroepen tot een van ‘s werelds mooiste baaien. Een betere plek om je zonvakantie door te brengen, bestaat dus haast niet!

De stranden rondom Rosas: Spanje op zijn mooist

Roses heeft in totaal zo’n vier kilometer aan strand. Het zijn vooral de stranden die Roses in Spanje zo populair maken. Het is een van de weinige resorts aan de Costa Brava die op het westen liggen, waardoor de zonsondergang hier oogverblindend is. Boek je een vliegvakantie naar deze bestemming, dan heb je de keuze uit diverse stranden. Strijk bijvoorbeeld neer aan La Nova Beach in het centrum van Rosas in Spanje, of leg je handdoek op het zandstrand van Canyelles Petites Beach neer, dat door zijn ideale ligging tegen de wind wordt beschermd.

Overnachten in Roses? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Roses bij deze reisorganisaties


Eten en winkelen in het centrum van Roses

Dat toerisme in Rosas in Spanje inmiddels de belangrijkste bron van inkomsten is geworden, is aan de vele hotels en appartementencomplexen in het centrum goed te merken. Winkelen kun je in Roses zowel in het centrum als op de boulevard, waar zich overigens ook een beperkt aantal discotheken bevindt. Omdat Roses aan de Costa Brava en daarbuiten nog altijd bekend staat om zijn visserscultuur en zijn overheerlijke visgerechten, zal het je niet verbazen dat de visrestaurants in dit resort rijkelijk vertegenwoordigd zijn. Ook kun je aanschuiven in tal van internationale restaurants.

Activiteiten en bezienswaardigheden die je in Roses in Spanje niet mag missen

Alhoewel het stadje Roses in Spanje slechts 20.000 inwoners telt, hoef je als bezoeker in de zomermaanden niet bang te zijn dat er niets te beleven is. Integendeel, in Roses is elke dag zó gevuld. Bezoek bijvoorbeeld de vuurtoren of de vissershaven van Rosas, eventueel middels een georganiseerde tour. In het historische centrum –waar overigens vrij weinig van de eeuwenoude geschiedenis zichtbaar is gebleven- is de Santa Maria kerk de grootste trekpleister. Op een paar kilometer afstand bezoek je de Ruïnes d’Empúries, de overblijfselen van een oude handelsttad.

Het charmante Roses met kinderen beleven

Ben jij van plan om Roses aan de Costa Brava te bezoeken en vraag je je af of dit een geschikte bestemming is voor kinderen? Het antwoord is een volmondig ja. Rosas in Spanje is zeker een plek om ook met jonge vakantiegangers te bezoeken. Op de stranden is het volop genieten en het waterpark Aquabrava met maar liefst 19 verschillende attracties biedt een flinke portie avontuur. Stap ook eens een keer de Roses Tourist Expresstrein in, die vijf verschillende routes rijdt. Niet alleen de kinderen, maar ook jij zal genieten van de fantastische uitzichten.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...