Platja d’Aro

Een van de meest bezochte badplaatsen van Spanje is Platja d’Aro aan de Costa Brava. Na Blanes en Lloret de Mar mag deze bestemming jaarlijks op de meeste bezoekers van deze kustlijn rekenen.  Platja d’Aro in Spanje heeft 10.000 inwoners, maar dit aantal vertiendubbelt in de zomermaanden. De badplaats heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn lange, brede zandstrand en ruime mogelijkheden op het gebied van watersporten. De weersverwachting van Platja de Aro in de zomermaanden draagt daar natuurlijk ook zijn steentje aan bij. Platja d’Aro wordt gezien als een ultieme bestemming voor familievakanties.

Platja d’Aro bewijst dat Spanje nagenoeg perfecte stranden heeft

Het strand van Platja d’Aro is de grootste trekpleister van de badplaats. Het telt ruim twee kilometer en loopt geleidelijk af in de zee: een van de vele redenen waarom Platja d’Aro aan de Costa Brava het label ‘kindvriendelijk’ draagt. Het strand is 60 meter breed, waardoor je altijd voldoende ruimte hebt. Bovendien zijn er douches, toiletten, kleedruimtes en een Eerste Hulppost aanwezig. De strandwacht houdt toezicht. Met je eigen parasol hoef je niet te sjouwen. Deze kun je, net als een ligbedje, huren op het strand van Platja d’Aro.

Overnachten in Platja d’Aro? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Platja d'Aro bij deze reisorganisaties


Platja d’Aro, de Costa Brava op zijn best

Het strand is het visitekaartje van deze badplaats, maar Platja d’Aro zelf zet de Costa Brava in zijn geheel een stuk steviger op de kaart. Het toerisme heeft hier de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In het centrum van Platja d’Aro in Spanje is altijd wel iets te beleven. De winkelboulevard, Carretera de San Feliú a Palamós, is net zo lang als het zandstrand en loopt hier parallel aan. Winkeltjes en warenhuizen worden afgewisseld door cafés, snackbars, restaurants en discotheken. Een voetgangerstunnel maakt het oversteken van deze drukke straat honderd procent veilig.

Activiteiten om met kinderen te ondernemen

Platja d’Aro in Spanje maakt zijn imago als kindvriendelijke bestemming helemaal waar. Terwijl het strand en het centrum al voor volop vertier zorgen, doen enkele leuke parken daar nog een schepje bovenop. Neem je kinderen bijvoorbeeld eens een dagje mee naar Aquapark Aquadier. Naast de 25 attracties zijn er ook diverse eetgelegenheden. Ook Magic Park is een aanrader. Je koopt er een prepaid kaart van 20 euro en scant deze bij elke attractie. Is je kaart leeg, dan laad je hem weer op. Tot slot is Lobs Mini Golf goed voor een paar uur vermaak.

De weersverwachting van Platja de Aro

Niet alleen je bestemming zelf is van belang voor het slagen van je vakantie, ook het weer dat er heerst speelt een belangrijke rol. Houd jij net als vele andere vakantiegangers weeronline ook nauwlettend in de gaten voordat je in het vliegtuig stapt? Over de weersverwachting in Platja de Aro hoef je je geen zorgen te maken. In de zomermaanden is de weersvoorspelling erg gunstig. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de weersverwachting voor Platja de Aro in de zomer een temperatuur van rond de dertig graden aangeeft. Reken ook op flink wat zonuren!

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...