Hoe Pals Spanje nog een stukje mooier maakt

Wie aankomende zomer zijn vakantie in Spanje in Pals doorbrengt, ontdekt de meest sympathieke kant van de Costa Brava. Pals siert de Costa Brava met zijn middeleeuwse centrum dat al twaalf eeuwen bestaat. Het historische Pals vind je bovenop een heuvel. Verblijven in deze badplaats doe je veelal in Platja de Pals, het toeristische deel dat aan de kust ligt. Je kunt er kiezen uit tal van hotels, maar ook campings zoals Playa Brava in Pals. Pals ligt in een bijzondere natuurlijke omgeving en staat bekend om zijn gastronomie en rijke tradities.

Proef het middeleeuwse Spanje in Pals

Wie uit alle bestemmingen in Spanje voor Pals kiest, zal geen spijt van zijn keuze krijgen. Tenminste, als je niets tegen een portie cultuur en natuur tijdens je zonvakantie hebt. Net als het eveneens aan de Costa Brava gelegen Peratallada staat ook Pals in Spanje en daarbuiten bekend om zijn historische kern. Het middeleeuwse centrum, dat ooit rondom een fort werd gebouwd, is prachtig bewaard gebleven. In de adembenemende omgeving rondom het dorpje wordt ook al honderden jaren rijst verbouwd. Tot slot trekken de vele galerijen en keramiekwinkeltjes in de zomer grote getalen bezoekers.

Overnachten in Pals? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Pals bij deze reisorganisaties


Het strand van Pals aan de Costa Brava

Ondanks dat Pals in Spanje een van de kleinere toeristische dorpjes is, is dat op het strand niet merkbaar. Steker nog, het strand van Pals is aan de Costa Brava juist een van de langste stranden van de hele kustlijn. Platja de Pals is een wel 3,5 kilometer lang zandstrand waar je altijd een rustig plekje kunt vinden. Het strand is deel van een natuurpark dat ook duingebieden, de Medes eilanden en het Montgrí massief omvat. Een strand zoals Pals aan de Costa Brava vind je op weinig andere plekken in Spanje terug.

Activiteiten in en rond Pals

Van heel Spanje geldt Pals als een van de kustdorpjes die zijn bezoekers van tal van mogelijkheden weet te voorzien. Pals in Spanje is een uitgelezen omgeving voor sportieve activiteiten. Ga bijvoorbeeld eens golfen bij het 36 holes tellende Emporda Golf Resort, boek een excursie met een glasbodemboot die je langs de kust van Montgrí en de Medes eilanden leidt, of zet je snorkelset op en verken de onderwaterwereld rond diezelfde eilanden. Natuurlijk kun je vanuit Pals ook een dagtrip naar Girona maken. De afstand tussen de twee plaatsen bedraagt slechts 45 kilometer.

Vier je vakantie op camping Playa Brava in Pals

Een van de leukste manieren om deze veelzijdige badplaats aan de Costa Brava te beleven, is door op camping Playa Brava in Pals te verblijven. De camping grenst niet alleen direct aan zee, maar ook aan een binnenmeer dat deel uitmaakt van het beschermde natuurgebied. Een deel van de plaatsen op camping Playa Brava in Pals geniet vanwege de natuurlijke begroeiing eromheen dan ook van rijkelijke schaduw. Heb je een dagje geen zin om in de Middellandse Zee rond te dobberen? Duik dan in het ruime zwembad van de camping.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...