De échte Costa Brava beleef je met een verblijf in Palamos

Palamos in Spanje behoort tot de meest authentieke vissersplaatsen van de Costa Brava. Het rustige stadje is vooral populair onder gezinnen met jonge kinderen, alhoewel ook andere doelgroepen hun vakantie in Palamos vieren. Je kiest deze bestemming vooral voor rust, fijne stranden en lekker eten en niet zozeer voor de uitgaansmogelijkheden. Je kunt in Palamos in een hotel, appartement, vakantiehuis of op een camping verblijven. Het stadje is ook onder de inwoners van Barcelona geliefd. Zij strijken hier ook buiten het hoogseizoen regelmatig voor een ontspannen weekendje neer.

Vissersdorp Palamos toont Spanje van zijn authentiekere kant

Wie denkt dat de Costa Brava enkel gelijk staat aan drukke badplaatsen en een uitbundig nachtleven, heeft het mis. Palamos laat zien dat het ook anders kan. Je vakantie in Palamos vier je in een gezellig havenstadje waar niet alleen luxe schepen aanmeren, maar dagelijks ook talloze vissers in de weer zijn. Vissen is een belangrijke bron van inkomsten en Palamos staat in Spanje zelf ook bekend als een plek met een ware visserscultuur. Elke dag om 17.00 worden de dagvangsten van de lokale vissers op de visafslag in de haven verkocht.

Overnachten in Palamos? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Palamos bij deze reisorganisaties


Wat is er in Palamos te doen?

Naast zijn traditionele karakter heeft Palamos in Spanje natuurlijk ook een modernere, toeristische kant. Tijdens je vakantie in Palamos zul je regelmatig op de boulevard te vinden zijn. Deze is bezaaid met restaurants, winkels en leuke boetiekjes met handgemaakte producten. Je kunt er werkelijk van alles kopen. Wat ook leuk is, is om een fiets te huren en over de boulevard van Palamos te fietsen. Vooral in de ochtend is dit een aanrader. Ook worden er vanuit de haven van het stadje dagelijks excursies met glasbodemboten georganiseerd. Een leuke activiteit voor alle leeftijden!

De stranden; een van de hoogtepunten van je vakantie in Palamos

Behalve dit alles zijn natuurlijk de beeldschone stranden van deze badplaats een reden voor veel toeristen om een vakantie naar Palamos te boeken. Het brede, centraal gelegen strand Platja Gran de Palamos heeft fijn zand. Hoge golven zijn er niet en bovendien loopt het strand langzaam af in zee. Ideaal voor kinderen. In het hoogseizoen is er een strandwacht aanwezig. Snorkelen is hier vanwege het heldere water en de vele vissoorten een echte aanrader. Ten westen van Platja Gran de Palamos vind je het kleinere Cala de la Fosca.

Boek in Palamos een hotel of andere accommodatie en beleef de Costa Brava

Boek je in Palamos een hotel of ander soort accommodatie, dan ga je een veelzijdige vakantie tegemoet. Palamos heeft genoeg faciliteiten om aan de wensen van de moderne zonaanbidder te voldoen, biedt tal van activiteiten en heeft zijn authentieke karakter altijd weten te behouden. Bovendien ben je vanuit Palamos in Spanje met een (huur)auto binnen de kortste keren op andere interessante plaatsen. Boek je hotel in Palamos op tijd om van vroegboekkorting te profiteren, of boek last minute en geniet in een goedkoop hotel van een budgetvakantie.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...