Llanca is Spanje ‘off the beaten track’

Llanca in Spanje is een oud vissersdorpje aan de Costa Brava. Alhoewel het vlakbij de grens met Frankrijk ligt, proef je op deze ‘off the beaten track’ bestemming het echte Catalonië. Het idyllische dorpje aan de voet van de Pyreneeën telt een kleine 5.000 inwoners en staat bekend om zijn ruige kustlijn vol kleine, verborgen baaien. Llanca ligt in een stukje Costa Brava dat rijk is aan natuurlijk en cultureel erfgoed. Hoewel er in Llanca sprake is van kleinschalig toerisme, vind je er alle faciliteiten die je tijdens een verblijf nodig hebt.

De rijke cultuur en historie van Llanca en de Costa Brava

Llanca in Spanje weet jou als bezoeker te verrassen met zijn enorme aanbod natuurschoon en overige bezienswaardigheden. Het dorpje bestond al ruim twee eeuwen voor het begin van de jaartelling. Waar de Costa Brava toentertijd al gold als een strategische regio, was Llanca dankzij zijn hoge en verborgen ligging helemaal een gewilde plek. Eeuwen geleden ontwikkelde zich ook de olie- en wijnindustrie in en rondom het plaatsje. Llanca is de Costa Brava op zijn authentiekst, maar ademt ook een vleugje Franse invloed uit. Een combinatie die weet te charmeren!

Boek je vakantie naar Llanca bij deze reisorganisaties


Wat je in en rond Llanca absoluut wilt zien en doen

Llanca is zo’n stukje Costa Brava dat zich gelukkig mag prijzen om het feit dat het wordt omringd door natuurpark Cap de Creus. Dit schiereiland is uitgeroepen tot een beschermd gebied. Het heeft een unieke flora en fauna en telt diverse endemische soorten. Boek in Llanca eens een boottour om het gebied te ontdekken. Ook bevind je je in Llanca dichtbij de Dalí Triangle. Stap in je (huur)auto en bezoek het Dalí theater en musem in Figueres, het huis en museum van Salvador Dalí in Cadaqués en het kasteel/museum in Púbol.

De stranden van Llanca

Llanca aan de Costa Brava telt maar liefst veertien stranden van verschillende groottes. Het heldere zeewater en de rotsachtige kustlijn vol baaien maakt Llanca in Spanje een gewilde locatie onder snorkelaars en duikers. Ook zeilen en kajakken zijn er geliefde bezigheden. Port Beach is in Llanca het populairste strand onder families. Ook Grifeu Beach mag op voldoende bezoekers rekenen, ook al is dit strand de helft korter dan Port Beach. Wel zijn er net als op eerstgenoemde alle faciliteiten aanwezig. Embarril Beach is jouw plek als je op zoek bent naar het ultiem rustige strand.

Verblijven in Llanca in Spanje

Het zal je niet verbazen: grote betonnen nederzettingen en all-inclusive hotels inclusief knotsgekke waterparken zul je hier niet zomaar vinden. Gelukkig ook maar: Llanca is er vooral voor de sportievelingen en liefhebbers van natuur en cultuur. Het gemiddelde appartement, hotel en vakantiewoning hebben zich aangepast aan dit type reiziger. Niet zelden wordt je accommodatie omringd door groen. De tuinen en terrassen verschaffen je van een prachtig uitzicht op dit stukje kustlijn. Ook kun je in Llanca op een camping verblijven. Familiecamping L’Ombra is een bekende naam in dit dorpje aan de Costa Brava.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...