Reden genoeg om deze zomer naar L’Estartit te vertrekken

Het door heuvels omringde L’Estartit is een stadje van ongekende schoonheid. Enkele van zijn grote verscheidenheid aan stranden behoren tot beschermd natuurgebied, net als de Medes eilanden waarop je een prachtig uitzicht hebt. Ook in de directe omgeving van L’Estartit zijn er meer dan genoeg bezienswaardigheden, zoals Torroella de Montgrí en Montgrí Castle. L’Estartit telt meer dan voldoende winkels, bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden om een breed publiek te vermaken. Naast gezinnen met kinderen strijken ook jongeren en koppels hier graag neer om hun vakantie onder de Spaanse zon door te brengen.

De stranden van L’Estartit

De stranden van L’Estartit aan de Costa Brava verklaren voor een groot deel waarom de badplaats zo een breed publiek aantrekt. Het hoofdstrand van deze vrij rustige badplaats, Platja Gran, is centraal gelegen en is een kilometer lang. Er zijn onder andere toiletten, strandwacht en een EHBO-post aanwezig. Naast Platja Gran in L’Estartit ligt het strand Els Griells; een stuk rustiger, maar wel bekend om zijn watersportmogelijkheden. En wil je aan een echt afgelegen strand vertoeven? Wandel dan naar La Pletera, het strand dat in natuurreservaat Ter Vell is gelegen. Voorzieningen zijn daar niet aanwezig.

Overnachten in L’Estartit? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar L'Estartit bij deze reisorganisaties


Het gezellige centrum van L’Estartit

L’Estartit weet zijn gemengde publiek met onder andere zijn 2,5 kilometer brede boulevard van genoeg winkels, bars en restaurants te voorzien. Naar een souvenir hoef je hier niet lang te zoeken. Aan diezelfde boulevard zijn enkele clubs en discotheken gevestigd, maar wie het uitgaansleven aan de Costa Brava écht wil beleven, gaat naar een stad als Lloret de Mar. Achter de jachthaven van L’Estartit vind je het oude gedeelte van het stadje. Hier slenter je zorgeloos door de smalle straatjes en vind je nog meer winkeltjes en terrasjes. De winkelstraat Carrer Santa Anna is autovrij.

De Medes eilanden

Voor natuurliefhebbers vormen de Medes eilanden vaak de voornaamste reden om een verblijf in L’Estartit te boeken. Het gebied, dat op één kilometer voor de kust van L’Estartit ligt, werd in 1983 uitgeroepen tot maritiem natuurreservaat. Vooral het grootste eiland Islas Medes is vanaf Platja Gran goed te zien. De Medes eilanden staan bekend om hun bijzondere onderwaterwereld, waardoor het een favoriete plek is voor duikers en snorkelaars en het ook een komen een gaan van glasbodemboten is. De eilanden zijn ook rijk aan geschiedenis. Je vindt er de overblijfselen van enkele vestigingswerken terug die tegen piraterij beschermden.

Een verblijf in L’Estartit met kinderen

L’Estartit is een prima vakantiebestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen. De badplaats richt zich grotendeels op de jongste vakantiegangers. Zo is er in juli en augustus bijvoorbeeld de Mini Beach Club, waar allerlei activiteiten voor kinderen tussen de vier en tien jaar worden aangeboden. Zo heb jij als ouder ook je handen even vrij. Bovendien zijn kinderen gek op de excursies met de glasbodemboten. Zelf een bootje huren om de Medes eilanden de verkennen kan natuurlijk ook, al dien je in dit beschermde natuurgebied wel rekening te houden met specifieke regels.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...