L’Escala in Spanje: voormalig vissersdorpje aan een van ’s werelds mooiste baaien

L’Escala is een relatief klein dorpje in het noordelijke gedeelte van de Costa Brava. Gelegen aan de op de UNESCO-lijst opgenomen Baai van Rosas wordt L’Escala in Spanje door bijzondere landschappen omgeven. Naast een diverse kustlijn tref je in het achterland bosrijke heuvellandschappen. L’Escala maakt de Costa Brava met zijn muziek, tradities en folklore nog interessanter dan hij al is. Boek je hotel, appartement of vakantiewoning in dit dorpje, dat zijn authentieke karakter nooit is kwijtgeraakt, of geniet in L’Escala op een camping van de groene omgeving.

L’Escala verrijkt de Costa Brava met zes verschillende stranden

Aan stranden heb je in L’Escala aan de Costa Brava geen gebrek; het dorpje telt er zes. Langs alle stranden van L’Escala loopt een boulevard. Het bekendste strand is Cala Montgó, dat in een natuurlijke inham ligt en mede daardoor fijn is om met kinderen te bezoeken. Er zijn verschillende faciiteiten en strandwacht aanwezig. Achter Cala Montgó vind je Illa Mateua, dat geliefd is onder de snorkelaars die L’Escala in Spanje bezoeken. Dit strand is per trap te bereiken. Riells is net als La Platja in het centrum geliefd onder families.

Boek je vakantie naar L'Escala bij deze reisorganisaties


Het centrum en de boulevard van L’Escala

L’Escala in Spanje gold vroeger als belangrijk vissersdorp. Alhoewel de visserij nog steeds een rol speelt, is nu toerisme de voornaamste bron van inkomsten voor de lokale bevolking van L’Escala in Spanje. Er zijn veel leuke winkeltjes te vinden in de badplaats. Vooral in de wijk El Riells kunnen winkelfanaten prima terecht. De lokale markt in het oude centrum is een bezoek tijdens je verblijf in L’Escala aan de Costa Brava meer dan waard. Aan de kust wordt een grote weekmarkt gehouden. De boulevard van L’Escala is er een om heerlijk te flaneren.

Bezienswaardigheden en activiteiten in L’Escala

Naast zijn aantrekkelijke stranden heeft L’Escala prachtige natuurgebieden en diverse culturele activiteiten. Ben je geïnteresseerd in dat laatste, zet dan de Ruïnes d’Empúries wellicht op je to-do lijstje. Hier vind je de overblijfselen van een Griekse en later Romeinse handelsstad. Ook het Archeologisch Museum van L’Escala is de moeite waard. Zin in wat sportieve activiteit? Huur dan een fiets en rijd langs de rivier Fluvià of waag je aan het stand-up paddlesurfen of een andere activiteit op het water. Tot slot ben je tijdens je verblijf misschien getuige van een van de festivals in het dorpje.

Boek in L’Escala een camping en beleef de omgeving optimaal

Hoe kun je deze kleinschalige en charmante badplaats nou beter beleven dan door ook een accommodatie te kiezen die aan diezelfde beschrijving voldoet? Door in L’Escala op een camping te verblijven, ga je een geheel andere vakantie tegemoet. Camping Neus is volgens de kampeerders die jou zijn voorgegaan een fijne camping op een schaduwrijk terrein. Camping Neus ligt op 850 meter afstand van het strand en biedt 150 plaatsen. Zoek je in L’Escala naar een camping die ideaal is voor families? Die heb je bij deze in camping Neus gevonden.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...