Combineer historisch Gerona met de Costa Brava

Het gezellige Girona in Spanje is een historische stad vol smalle straatjes, kleine trappetjes, pleinen en monumenten. Girona, dat in het Spaans Gerona wordt genoemd, is een leuke bestemming voor een stedentrip, maar kan ook als uitvalsbasis gelden voor een (zon)vakantie aan de Costa Brava. Gerona in Spanje is door de jaren heen door veel verschillende volkeren bewoond. Romeinen, Arabieren en de Joden hebben allemaal hun voetsporen in deze stad achtergelaten. Met name de wijk El Call Jueu is goed bewaard gebleven. Het vliegveld van Girona ligt op 12,5 kilometer afstand van de stad.

De bezienswaardigheden van Gerona in Spanje

Gerona in Spanje wordt doorkruist door de rivier Onyar, waaraan een van de levendigste plekken van de stad is gelegen. De gekleurde huizen aan de oever van de rivier vormen de bekendste bezienswaardigheid van Girona. Op het hoogste punt van de stad tref je de Kathedraal van Gerona, die je bereikt middels een honderd treden tellende trap. Na eeuwenlang bouwen werd de kathedraal in de achttiende eeuw voltooid. Ook het Arabisch badhuis mag tijdens je bezoek aan Gerona niet ontbreken. Het twaalfde-eeuwse gebouw is mooi gerestaureerd. Trek er zeker twee uur voor uit.

Overnachten in Gerona? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Gerona bij deze reisorganisaties


De Joodse wijk van Girona in Spanje

Eeuwenlang bewoonden Joden de straten van Girona, totdat de koning ze in de vijftiende eeuw verdreef. De Joodse wijk El Call Jueu, aan de rechteroever van de Onyar, is nog in prachtige staat en neemt je mee terug naar de tijd dat ook deze bevolkingsgroep hier vreedzaam woonde. De Joodse wijk van Gerona in Spanje vind je op een steenworp afstand van de kathedraal van de stad en ligt tegen een heuvel. Hierdoor bestaat de wijk uit veel smalle straatjes en steegjes. Je kunt er het Joods Museum en het Agullana paleis bezoeken.

Hoe reis je naar Girona in Spanje?

De luchthaven van Gerona, Aeropuerto Girona Costa Brava, ligt ten zuidwesten van de stad en is het drukst bezoche vliegveld van de Costa Brava. Sinds prijsvechters als Ryanair van en naar deze bestemming vliegen, is het aantal vluchten enorm gestegen. Vanuit Nederland vlieg je in twee uur naar Girona in Spanje. Vanwege de centrale ligging van deze plaats kun je de badplaatsen aan de Costa Brava makkelijk bereiken. Naast het prima wegnetwerk zijn ook de bus- en treinverbindingen zeer toereikend. Kom je met de auto vanuit Nederland? Trek dan 15 uur voor je reis uit.

Girona als verrassende bestemming

Alhoewel Girona in Spanje hoogstwaarschijnlijk niet de eerste stad is die in je opkomt wanneer je nadenkt over een stedentrip, zal hij je zeker weten te charmeren. Je kunt je zomervakantie in Girona in Spanje starten en vervolgens koers zetten naar een badplaats aan de Costa Brava, of het juist andersom aanpakken. Ook is Gerona een populaire keuze voor dagtrips. Ook op eventuele regenachtige dagen biedt Girona uitkomst: het winkelcentrum Centro Commercial Espai Girones behoort dan tot de beste tips. Wil je overnachten in deze stad, dan is een accommodatie in het historische centrum het allerleukst.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...