Figueres, stad van Salvador Dalí

Figueres in Spanje is een kleine stad in de provincie Girona, 15 kilometer ten westen van de Costa Brava. Het weer in Figueres is net als aan de beroemde kustlijn van april tot en met oktober aangenaam. Figueres wordt in één adem genoemd met Salvador Dalí, de kunstenaar die er geboren werd en er ook de laatste periode van zijn leven doorbracht. Is het voldoende aangenaam weer om Figueres te bezoeken, bereid je dan voor op een flinke portie kunst, cultuur, heerlijk eten en gezellige winkelstraatjes. Op Barcelona’s kleine zusje kun je niets dan verliefd worden!

De beste excursie in Figueres!

Duik in de magische wereld van Salvador Dalí tijdens deze onvergetelijke rondleiding. Ontdek zijn surrealistische leven, zijn belangrijkste kunstwerken en sieradenontwerpen en maak een wandeling door zijn geboorteplaats Figueres met een deskundige gids!

Sla lange wachtrijen over
Begeleide wandeling door Figueres
Populairste tour van Figueres!

Figueres in Spanje: beroemd dankzij het Teatre-Museu de Dalí

Alhoewel Figueres Spanje met zijn historische en culturele schatten nóg rijker maakt dan het land al is, is er één bezienswaardigheid die deze Spaanse stad vooral in de schijnwerpers zet: het Teatre-Museu de Dalí. In dit museum bewonder je rond de 1500 kunstwerken van deze artiest. Zijn graftombe bevindt zich vlakbij de ingang van het museum. Juni, juli en augustus zijn drukke maanden. Zeker als het weer in Figueres erg zonnig is, kan de lange wachttijd voor het populaire museum onaangenaam zijn. Door je tickets online te kopen, vermijd je dit probleem.

Overnachten in Figueres? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Figueres bij deze reisorganisaties


Goed weer in Figueres? Bezoek dan ook zeker deze bezienswaardigheden

Nodigt het weer in Figueres uit tot het verder exploreren van deze kleine stad? Bezoek naast het Dalí museum dan ook het speelgoedmuseum Museu del Joguet en het Museu de l’Emporda, welke behalve werken van Dalí ook historische voorwerpen en hedendaagse creaties tentoonstelt. Breng je een bezoek aan Figueres in Spanje, laat dan ook Castell de Sant Ferran niet aan je voorbijgaan. Dit is Europa’s grootste fort. Ontspannen winkelen doe je tot slot in Rovell de l’Ou, het historische hart van Figueres. In de winkeltjes worden voornamelijk kleding en delicatessen verkocht.

Wanneer is het weer van Figueres op zijn best?

Bezoek je Figueres in Spanje, dan doe je dat natuurlijk het liefst op een dag met ideale weercondities. Van april tot en met oktober heersen er in Figueres, net als aan de Costa Brava, aangename temperaturen. De weersverwachting toont in die maanden vrijwel altijd een temperatuur van 20 graden of hoger. Juli en augustus brengen Figueres het warmste weer. Probeer je activiteiten dan zoveel mogelijk in de ochtenuren of de namiddag te plannen. Wil je Figueres goed leren kennen? Boek dan een nachtje een hotel, appartement, vakantiehuis of een camping.

Hoe bereik je de stad?

Verblijf je aan de Costa Brava en wil je je ligbedje eens verruilen voor dagje cultuursnuiven en gastronomisch genieten in Figueres? Als het weer van Figueres ertoe uitnodigt, hoeft niets je daarvan te weerhouden. Het openbaar vervoer aan de Costa Brava en de regio Girona is goed geregeld. Rijd met je eigen auto naar deze plaats of huur er een in de badplaats waar je verblijft. De wegen zijn in deze regio prima. Vanuit veel badplaatsen vertrekken tevens regionale bussen. Vanaf de dichtstbijzijnde badplaatsen ten opzichte van Figueres is een taxi ook een prima vervoermiddel.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...