Empuriabrava, het watersportparadijs van de Costa Brava

Empuriabrava ligt vlakbij Roses, op dertig kilometer van de Spaanse grens. Het is dankzij zijn waterrijke karakter een van de bijzonderste stadjes aan de Costa Brava. Niet voor niets wordt Empuriabrava ook wel het ‘Venetië van Spanje’ genoemd. Door de hele stad loopt 25 kilometer aan kanalen. Verblijf je in Empuriabrava in een appartement of een vakantiewoning, dan beschikt deze veelal over een eigen aanlegsteiger. Daarvan zijn er in de stad namelijk maar liefst 5.000. Empuriabrava is een paradijs voor watersportliefhebbers. Kies je voor deze bestemming, houd het dan niet alleen bij zonnebaden.

Wat is er in en rond Empuriabrava te doen?

Stilzitten is niet nodig in Empuriabrava. Ga wandelen, huur een fiets en ga de omgeving verkennen, of begeef je richting de Middellandse Zee om daar te gaan windsurfen of kitesurfen. Zelfs skydiven behoort hier tot de mogelijkheden. Ook golfers zullen hier in hun nopjes zijn. In het nabijgeleden Perelada en Torremirona vind je prachtige golfbanen. Verblijf je met kinderen in Empuriabrava? Huur dan een bootje om door de kanalen van de stad te varen, bezoek het Butterfly Park of ga naar Aquapark Aquabrava, met attracties voor kinderen van alle leeftijden.

In Empuriabrava is het onmogelijk om je te vervelen

Empuriabrava beschikt over diverse stranden. De twee hoofdstranden, Empuriabrava en Playa de la Rubina, beschikken over een Blauwe Vlag en worden door de jachthaven van elkaar gescheiden. Vooral het eerstgenoemde strand is erg kindvriendelijk. Aan Playa de la Rubina zijn enkele strandtenten gelegen die ook tot lang na zonsonderschijn nog voor gezelligheid zorgen. Het oude stadje bestaat uit smalle straatjes met tal van winkels, restaurants en cafés. Voor de wandelboulevard langs het strand geldt hetzelfde. Zelfs de meest actieve vakantieganger zal zich tijdens zijn verblijf in Empuriabrava niet vervelen.

Boek je vakantie naar Empuriabrava bij deze reisorganisaties


Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...