Begur, een ongeschonden stukje Costa Brava

Reis je naar de Costa Brava, dan begeef je je naar een regio vol uitgestrekte zandstranden en rotsachtige baaien waar de pijnbomen haast tot het water reiken. In Begur vind je vooral dat laatstgenoemde. Het dorpje ligt te midden van een kleurrijk landschap waar veel wijn wordt geproduceerd en watersporten naar hartelust kunnen worden beoefend. De Pyreneeën liggen op slechts twee uur rijafstand van Begur in Spanje. Verblijf op een camping, in een appartement of in een hotel in Begur, of huur een vakantiehuis in Begur en geniet van de ongeschonden schoonheid van de omgeving.

In Begur tref je Spanje van zijn meest karakteristieke kant

In Begur is Spanje op zijn authentiekst. Het dorp, dat tegen een heuvel aan gebouwd is, wordt ook anno 2020 nog niet overspoeld door bezoekers. Gelukkig maar, want zo zie je de charme van Begur in Spanje nóg beter. De smalle, meestal autovrije straatjes, de gezellige bars en restaurants en de kleine winkeltjes concentreren zich rond het centrale plein en de basiliek. Enkele oude woningen doen herinneren aan de tijd dat Begur nog een traditioneel vissersdorp was. Moorse wachttorens verraden de ooit aanwezigheid van dit Arabische volk. Begur heeft een verhaal.

Overnachten in Begur? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Begur bij deze reisorganisaties


De stranden van deze bestemming aan de Costa Brava

Ben jij van plan deze zomer een hotel in Begur te boeken? Of om een vakantiehuis in Begur te reserveren? Grote kans dat je benieuwd bent naar informatie over de stranden aldaar. Begur heeft enkele van de mooiste stranden van de hele kustlijn en dankt zijn charme zelfs grotendeels aan zijn baaien. Sa Riera is zijn grootste strand, maar ook het kiezelstrand Sa Tuna wordt graag bezocht. De oude vissershuisjes staan nog aan zee. Ook Playa Cala Aiguablava behoort tot de meest geliefde baaien van deze hele kustlijn in Noordoost-Spanje.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Begur en omgeving

Vier jij je vakantie in Begur in Spanje? Dan mag een bezoek aan het Kasteel van Begur niet aan je verblijf ontbreken. Het 17e-eeuwse bouwwerk ligt op een 200 meter hoge heuvel. Bereid je dus voor op wat klimwerk! Boven wacht je echter een adembenemend uitzicht, onder andere op de Medes eilanden en de Baai van Rosas. Sportievelingen zetten vanuit Begur aan de Costa Brava koers naar de Pyreneeën. Cultuursnuiven doe je in het op 45 kilometer afstand liggende Girona, of in de talrijke dorpen in de omgeving zoals Peratallada en Pals.

Huur een appartement of hotel in Begur, of verblijf in een vakantiehuis in Begur

Begur heeft uiteenlopende accommodatietypen. Zo is een appartement of hotel in Begur zonder problemen gevonden, maar hoef je ook naar een vakantiehuis in Begur niet lang te zoeken. Cap Sa Sal behoort tot de favorieten. Dit resort heeft zowel een hotel als appartementen en een bijbehorend restaurant. Op zijn prachtige ligging ontmoeten de bergen en de Middellandse Zee elkaar. Het resort ligt op 4,5 kilometer afstand van het dorpje zelf. En wil je kamperen, maar dan in relatieve luxe? Kies dan voor glamping, bijvoorbeeld op Camping Begur.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...