Kleine campings in de Costa Brava

Authentiek en rustgevend: kleine campings aan de Costa Brava

Op kleine campings aan de Costa Brava staan rust, natuur en gemoedelijkheid centraal. Voor velen de ideale situatie om te genieten van een verblijf aan de Spaanse kust. Een kleine camping is geschikt voor elke vakantieganger die belang hecht aan rust. Er heerst een authentieke sfeer, waardoor je je meteen als een vis in het water voelt. Vanaf kleine campings aan de Costa Brava kun je natuurlijk wel de drukte in de grotere badplaatsen opzoeken, net als tal van culturele en historische bezienswaardigheden in de omgeving. Die zijn er namelijk genoeg!

Boek een kleine camping aan de Costa Brava bij de volgende reisorganisaties


Kleine campings in het noordelijke gedeelte van de Costa Brava

Voor het gemak verdelen we de Costa Brava denkbeeldig in twee helften: het noordelijke en het zuidelijke deel. In het noordelijke gedeelte is onder andere Camping Nautic Almata bij Castelló d’Empuries, direct aan zee, een vriendelijke en kleine camping. Aan de Baai van Rosas kun je verblijven in een bungalow, appartement of glamping tent. En wat te denken van Las Palmeras in San Pere Pescador? Dit is een van de kleine campings aan de Costa Brava die speciaal is ontworpen om aan de behoefte van elk gezinslid te voldoen.

Kleine campings in het zuidelijke gedeelte van de Costa Brava

Ook in het zuidelijkere gedeelte van de Costa Brava vind je volop kleinschalige campings waar je als rustzoeker helemaal op je plaats bent. Camping Cala Llevadò bij Tossa de Mar ligt dichtbij zee en biedt je prachtig uitzicht op de helderblauwe kleur van de Middellandse Zee. De eco bungalows zijn gelegen aan drie verschillende baaien. Zo vind je niet alleen op deze kleinschalige camping, maar ook aan de nabijgelegen strandjes volop rust. Ook deze camping is overigens uitgerust met faciliteiten voor kinderen zoals een zwembad, een speeltuin en animatie.

Kleine campings aan de Costa Brava die in grote badplaatsen zijn gelegen

De Costa Brava telt enkele bruisende badplaatsen die bekend staan om hun uitgaansmogelijkheden. Kleine campings aan de Costa Brava zou je dan ook niet direct in Lloret de Mar of Blanes verwachten. Toch zijn ze er wel degelijk. Camping Tucan bij Lloret de Mar bijvoorbeeld. Hij ligt op zeshonderd meter afstand van het strand. En wat te denken van Camping El Pinar bij Blanes? Ook dit is weer een van de kleine campings aan de Costa Brava waar de hele familie verzekerd is van een geslaagde vakantie.

Twijfel niet langer en boek een van de charmantste kleine campings aan de Costa Brava

Op een van de kleine campings aan de Costa Brava die jij tot jouw volgende vakantiebestemming verkiest, geniet je van alle rust en ruimte om je heen. Behalve dat liggen kleinschalige campings in tegenstelling tot de massalere campings ook nog eens op de prachtigste plekjes. Aan een rotsachtig baaitje, tussen de hoge dennenbomen of grenzend aan een beschermd natuurgebied. Een kleinschalige camping is in tegenstelling tot wat velen denken niet alleen bedoeld voor oudere vakantiegangers, maar ook voor jongere stellen en gezinnen met (jongere) kinderen.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...