Busreis naar de Costa Brava

Op naar de Spaanse zon met een busreis naar de Costa Brava

Busreizen naar de Costa Brava zijn onder Nederlanders al jarenlang een populaire keuze. Vooral in de zomermaanden trekken we massaal naar de Spaanse zon. Maar ook in het voor- en naseizoen is een busreis naar de Costa Brava te boeken. Niet alleen naar de meest bekende bestemmingen als Lloret de Mar en Blanes, maar ook naar de kleinere, authentieke Spaanse plaatsjes zoals Tossa de Mar. Een busvakantie naar de Costa Brava boek je doorgaans als pakket: een transfer heen en terug in combinatie met een hotel of appartement.

Redenen om voor een busvakantie naar de Costa Brava te kiezen

We zijn al gauw geneigd het vliegtuig in te stappen, maar als je naar een Europese bestemming vertrekt is een busvakantie wel degelijk een overweging waard. Een busreis naar de Costa Brava kost weliswaar iets meer tijd, maar is een stuk goedkoper dan dat vliegticket. Zeker aangezien de vliegticketprijzen de laatste jaren steeds verder stijgen. Busreizen naar de Costa Brava brengen jou en andere toeristen al helemaal in de vakantiesfeer. Je stapt precies voor de deur van je accommodatie uit en hoeft niet op je bagage te wachten.

Populaire reisorganisaties met busreizen naar de Costa Brava


Bespaar geld om andere leuke dingen mee te doen

Een busvakantie naar de Costa Brava is dusdanig betaalbaar, dat je genoeg geld overhoudt om op andere manieren te besteden. Zo kun je met het bespaarde bedrag bijvoorbeeld eens een luxere accommodatie uitkiezen. Of op locatie meer geld uitgeven aan souvenirs, een uitstapje naar Water World of Barcelona, een extra cocktailtje tijdens het uitgaan, dat ritje op de banaan of misschien eens een spannendere watersport uitproberen. Een busreis naar de Costa Brava creëert indirect dus extra mooie vakantieherinneringen. Ook doe je, dankzij de lagere CO2 uitstoot, het milieu een groot plezier.

Busreizen naar de Costa Brava: ideaal voor jongeren

De lage prijzen maken busreizen naar de Costa Brava extra interessant voor een bepaalde doelgroep: jongeren. Busreizen naar de Costa Brava vertrekken doorgaans vanaf meerdere plaatsen in Nederland, waardoor je altijd relatief dichtbij huis instapt. Een retourtje inclusief bagage is ook in het hoogseizoen prima betaalbaar en een stuk aantrekkelijker geprijsd dan reizen met andere vervoermiddelen. Na het instappen zak je lekker weg in een comfortabele stoel, zet je een muziekje op of lees je je favoriete boek. De tijd vliegt voorbij. Voor je het weet check je in bij jouw accommodatie.

Vier jouw busvakantie aan de Costa Brava waar en hoe je maar wilt

Bij de verschillende reisorganisaties kun je uit tal van bestemmingen voor een busvakantie naar de Costa Brava kiezen. Bovendien heb je met een busreis naar de Costa Brava, net als met andere reizen naar deze regio, de keuze uit diverse accommodatietypen. Ook heb je de keuze uit verblijfstypen als logies, logies en ontbijt, halfpension, volpension en all inclusive. Busreizen vinden veelal plaats in de zomer, maar ook in het voor- en naseizoen. In de rustigere periodes hoef je de gouden zandstranden met maar weinig anderen te delen.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...