Salvador Dali Museum

spanje

Betreed de wereld van het surrealisme met een bezoek aan het Dalí museum

Het Teatre-Museu Dalí, ook wel bekend als het Salvador Dalí museum, herbergt de grootste collectie kunstwerken van deze artiest. De schilder ontwikkelde zelf het idee voor dit Dalí museum en werkte het tot in detail uit. Het museum van Dalí ligt in Figueres, op 15 kilometer afstand van de Costa Brava. In dit stadje werd Dalí geboren én bracht hij de laatste jaren van zijn leven door. Het museum behoort tot de grootste bezienswaardigheden van de Costa Brava en mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Figueres.

De beste excursie in Figueres!

Duik in de magische wereld van Salvador Dalí tijdens deze onvergetelijke rondleiding. Ontdek zijn surrealistische leven, zijn belangrijkste kunstwerken en sieradenontwerpen en maak een wandeling door zijn geboorteplaats Figueres met een deskundige gids!

Sla lange wachtrijen over
Begeleide wandeling door Figueres
Populairste tour van Figueres!

De ontwikkeling van het Salvador Dalí museum

Het museum van Dalí is gevestigd in wat vroeger het stadstheater van Figueres was. Vandaar ook zijn Catalaanse naam Teatre-Museu Dalí. Op deze plek werden de schilderijen van Dalí voor de eerste keer tentoongesteld. Alhoewel het gebouw het tijdens de Spaanse Burgeroorlog flink moest ontgelden, werd het vanaf de jaren ’60 weer opgebouwd. De deuren van het Dalí museum openden in 1974. De crypte van deze Catalaanse schilder staat vlakbij de ingang van het museum, maar kan niet bezocht worden. Je herkent het Dalí museum aan zijn rode muren met daarbovenop eieren en paspoppen.

Over de collectie in het museum van Dalí

Het overgrote deel van de op deze plek aanwezige werken van de artiest behoren tot de permanente exhibitie van het Salvador Dalí museum. Enkele werken worden voor tijdelijke exposities gebruikt, zowel in het Dalí museum zelf als daarbuiten. In het museum van Dalí bewonder je zowel kunstwerken uit zijn vroegste periode (tot 1928) als werken uit zijn surrealistische (tot 1940) en klassieke (tot 1983) periode. Wereldberoemde schilderijen zoals La panera de pa uit 1945 en Galatea de les esferes uit 1952 zijn hier te bezichtigen. Enkele werken werden speciaal voor het museum gemaakt.

Praktische informatie betreffende het museum

Van begin april tot eind september is het Salvador Dalí museum geopend van 09.00 ’s ochtends tot 20.00 ’s avonds. Buiten deze maanden gelden kortere openingstijden. Tussen eind juli en eind augustus kun je het Dalí museum ook ’s avonds tussen 22.00 en 01.00 bezoeken. Voor een avondbezoek betaal je een ticketprijs van 18 euro, wat 3 euro meer is dan een dagkaartje. Studenten en gepensioneerden krijgen op een dagticket 4 euro korting. Je ticket geeft je ook vrije toegang tot het Empordà museum en 30 procent korting op het speelgoedmuseum in Figueres.

Meer van Salvador Dalí zien?

De Costa Brava was de thuishaven van de wereldberoemde artiest Salvador Dalí. Behalve het Dalí museum in zijn geboorteplaats Figueres zijn er nog meer plekken die je als kunstliefhebber of liefhebber van deze artiest kunt bezoeken. Het Salvador Dalí museum is namelijk onderdeel van de zogeheten Dalí Driehoek. Naast dit museum kun je voor 8 euro zijn kasteel in Puból bezoeken, welke hij ooit voor zijn vrouw kocht. In Port Lligat staat nog steeds hun oude visserswoning. Hiertoe is de toegang echter beperkt en moet er ver vooruit worden gereserveerd.

Top 5 Vakantie Aanbieders


Handige reistips & deals

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...