Medes eilanden

spanje

De Medes eilanden, paradijs voor duikers en andere waterliefhebbers

Vier jij je zonvakantie aan de Costa Brava? Bezoek dan zeker de prachtige Medes eilanden. Deze archipel, die ook wel Illes Medes of Medes Islands wordt genoemd, bevindt zich op één kilometer afstand van de kust van de badplaats L’Estartit. De Medes Islands behoren tot de belangrijkste zeereservaten van de Middellandse Zee, zowel op het gebied van flora als fauna. De archipel vormt met zijn rijke onderwaterwereld en talloze tunnels en grotten een paradijs voor duikers. Niet alleen kun je rond de Medes eilanden duiken, ook andere excursies zijn mogelijk.

Een must voor de liefhebber: rond de Medes eilanden duiken

Duiken is de meest beoefende bezigheid rond de Illes Medes. Voor duikers bestaan er genoeg excursies om kennis te maken met de rijke onderwaterwereld van de Medes Islands. Vertrek bijvoorbeeld vanuit L’Estartit met een excursieboot om te gaan duiken en snorkelen in het Montgrí National Park. In dit beschermde park, waarin de Medes eilanden liggen, krijg je een uitgebreide duikinstructie, waarna je onder deskundige begeleiding gaat duiken. Het park is een ideale plek voor de beginnende duiker. Alle benodigdheden voor deze activiteit, zoals een duikpak, worden door de aanbieder verzorgd.

Al snorkelend genieten van de beeldschone Illes Medes

Is het duiken teveel voor je, maar ben je wel heel benieuwd naar de onderwaterwereld aan deze Spaanse kust? Dan kun je voor een snorkelexcursie gaan. Ook deze boottocht vertrekt vanuit L’Estartit. Tijdens deze eveneens drie uur durende tour is het niet alleen de schoonheid van de onderwaterwereld die je weet te betoveren, maar ook de boottocht rondom de eilanden. Niet alleen vormt het gebied rond de Medes eilanden om te duiken een perfecte locatie; ook voor het snorkelen geldt het als een van de beste plekken van de hele Costa Brava.

Zeilen rond de Medes Islands

Vier jij je vakantie aan de Costa Brava met een groep? Overweg dan eens een privézeiltocht met een duur van vier of acht uur. Gedurende deze excursie geniet je niet alleen van de prachtigste uitzichten, maar leer je ook de basisbeginselen van het zeilen en snorkelen. Ook heb je tijdens deze boottocht meer dan genoeg tijd om ontspannen te baden in de helderblauwe Middellandse Zee. Zeiltochten als deze worden gekenmerkt door een ongedwongen sfeer en volop mogelijkheden. Jij kiest hoe je deze dag aan boord van een zeilboot, al varend langs de Illes Medes, invult.

Kajakken in het Montgrí National Park

De mogelijkheden om de Medes Islands te bezoeken lijken haast eindeloos. Niet alleen kun je rond de Medes eilanden duiken, snorkelen en zeilen, je kunt ook rondom deze archipel kajakken. Een kajaktocht duurt doorgaans twee uur en start wederom in L’Estartit. Ook vanuit je kajak kun je prima kennismaken met het leven in de zee. Inktvissen en kreeften zijn slechts twee voorbeelden van de in totaal maar liefst 600 verschillende diersoorten die hier leven. Je leert tijdens deze excursie rond de Medes eilanden van een lokale gids de basisbeginselen van het kajakken op zee.

Top 5 Vakantie Aanbieders


Handige reistips & deals

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...