Markten in de Costa Brava

spanje

Proef van de lokale cultuur op een van de vele markten aan de Costa Brava

Vind jij het tijdens je vakantie een must om kennis te maken met de lokale cultuur? Dan zit je met de vele markten van de Costa Brava helemaal goed. Vooral in Catalonië heerst een sterke markttraditie. Elk dorpje of stadje heeft behalve een markthal ook zijn wekelijkse markt. Naast verse producten worden daar doorgaans eveneens kleding, sieraden, schoenen en nog veel meer producten verkocht. De markt van Lloret de Mar, de markt van Sant Pere Pescador en de markt van Palamos behoren tot de populairste.

De markt van Lloret de Mar

Wie in Lloret de Mar verblijft, wordt niet alleen getrakteerd op een heerlijk zandstrand en talrijke uitgaansmogelijkheden, maar ook op een wekelijkse markt die zonder twijfel al je zintuigen prikkelt. De markt van Lloret de Mar wordt op dinsdagochtend van 08.30 tot 14.00 aan de Avinguda del Rieral gehouden. Je kunt er producten als groenten, fruit, vlees, vis en kleding, schoenen en accessoires kopen. Verblijf je niet in Lloret en kom je vanuit een andere plaats een excursie doen, zoals de catamaran met BBQ lunch, bezoek dan voorafgaand de markt van deze bruisende badplaats.

De markt van Blanes

Blanes is nog zo een badplaats aan de Costa Brava waarvan de meeste mensen niet vermoeden dat het behalve strand en uitgaansmogelijkheden nog meer te bieden heeft. De weekmarkt van Blanes bevindt zich ten zuiden van de stad, op vijf minuten rijafstand. Hij wordt elke maandag gehouden. Ook hier kun je versproducten als groenten en fruit kopen, net als kleding, schoenen, sieraden en door lokale vakmensen met de hand gemaakte producten. In tegenstelling tot de verwachting van velen is de markt net zo charmant als die van kleinere plaatsjes zoals Tossa de Mar en Begur.

De markt van Sant Pere Pescador

Van alle markten aan de Costa Brava is ook de markt van Sant Pere Pescador een absolute aanrader. Dit plaatsje ligt in de omgeving van Girona, in de directe nabijheid van prachtige natuurgebieden als de rivier Fluvia. De wekelijkse markt van Sant Pere Pescador wordt op woensdag tussen 08.00 en 14.00 gehouden. Net als de meeste andere wekelijkse markten aan de Costa Brava is ook deze een combinatie van een mercado en een mercadillo. Naast verse voedingsmiddelen worden er dus ook andere producten verkocht. Je kunt er zo alles krijgen wat je maar wenst.

De markt van Palamos

Tot slot de markt van Palamos, een klein stadje grenzend aan een grote baai die bekendstaat om zijn mogelijkheden op het gebied van watersporten. De markt van Palamos wordt elke dinsdag tussen 08.00 en 14.00 gehouden. Ook hier tref je behalve groenten, fruit en andere versproducten ook producten als kleding, schoenen en accessoires. De markt van Palamos wordt in een levendige, gezellige omgeving gehouden. Moe van al het winkelen? Houd dan, net als de Spanjaarden zelf doen, even een stop in een van de omringende cafés voor een kop koffie of iets lekkers.

Top 5 Vakantie Aanbieders


Handige reistips & deals

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...