Cadaques

spanje

Cadaques, een klein sprookje aan de Costa Brava

Cadaques, een klein sprookje aan de Costa Brava

Cadaques wordt in Spanje tot ‘s lands mooiste dorpjes gerekend. Bezoek je dit voormalige vissersdorp net ten zuiden van de Franse grens, dan zul je daarmee alleen maar kunnen instemmen. Het schilderachtige Cadaques ligt in natuurgebied Cap de Creus, ingeklemd tussen de bergen en de Middellandse Zee. Het zijn vooral zijn witte huisjes met blauwe luiken en traditionele vissersbootjes die in de haven ronddobberen die hem kenmerken. Salvador Dalí woonde vlakbij dit dorp en kwam hier graag om inspiratie op te doen. Zeker weten dat Cadaques ook op jou een verfrissende werking heeft!

Proef in Cadaques die typisch mediterrane sfeer

Cadaques in Spanje is een van die weinige dorpjes waar je die typisch mediterrane sfeer nog voelt. In het labyrint van smalle straatjes is het heerlijk verdwalen. In de zomer bloeien de bloemen weelderig. Wit en blauw zijn echter 365 dagen per jaar de kleuren van Cadaques. Niet zelden zie je in dit stadje schilders en schrijvers voorbij wandelen die hier zijn om hun geest te verfrissen en inspiratie op te doen. Maar de gewone dagdromers zijn in nog grotere getalen vertegenwoordigd. Net als de zwerfkatten, waar men overigens goed voor zorgt.

Zien en doen in Cadaques in Spanje

Bezoek tijdens het slenteren door de knusse straatjes van Cadaques in ieder geval de Eglésia Santa Maria. Deze kerk in het hart van het oude stadje werd in de 16e eeuw gebouwd en torent hoog boven alles uit. Bezoeken kan dagelijks, maar op slechts beperkte tijdstippen. In het nabijgelegen Port Lligat, een iets hoger gelegen dorpje vlakbij het centrum van Cadaques, staat de woning van Salvador Dalí. De entreeprijs is 11 euro, echter moet je ruim van tevoren je kaartje reserveren. Ook is Cadaques een prima uitvalsbasis voor wandelingen door Cap de Creus.

De stranden van Cadaques

In Cadaques in Spanje kun je natuurlijk ook op oogverblindende stranden en baaien rekenen. Het stadje heeft er diverse die allen dicht bij elkaar liggen, maar toch behoorlijk van elkaar verschillen. Het meest centraal gelegen strand van Cadaques is Playa Grande, dat vanwege zijn faciliteiten vooral populair is onder gezinnen met (jonge) kinderen. Ook Playa de Es Llané en Playa de Llané Petit zijn bekende stranden, alhoewel vooral die laatste aanzienlijk rustiger is en voornamelijk door de locals wordt bezocht. Snorkelen kun je in het kalme en kristalheldere water van Cadaques in Spanje als de beste.

Verblijven in het ‘Witte Dorp’ van de Costa Brava

Het witte dorpje aan de Middellandse Zee, dat ooit het plekje van Salvador Dalí was, is een van de nog steeds authentieke plaatsjes aan de Costa Brava. Waar elders grote getalen toeristen neerstrijken om van de zon en de uitgaansmogelijkheden te genieten, is Cadaques een bestemming voor een ander soort reiziger. Dit is ook te merken in het accommodatieaanbod. Kleinschalige, luxe en boetiekhotels zijn hier sterker vertegenwoordigd dan in de meeste andere badplaatsen aan de Costa Brava. In deze modern uitgeruste accommodaties met een vleugje nostalgie kom je helemaal tot jezelf!

Top 5 Vakantie Aanbieders


Handige reistips & deals

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...