Bezienswaardigheden in de Costa Brava

Bezienswaardigheden in de Costa Brava

spanje -

De highlights van de Costa Brava die jouw zonvakantie nog meer weten te verrijken

De Costa Brava weet jou als strandliefhebber met zijn fijne zandstranden, turquoise zee en urenlang schijnende zonnetje optimaal te verwennen. De meeste toeristen bezoeken de kustlijn dan ook om deze redenen. Maar wist je dat er zich ook meer dan genoeg bezienswaardigheden aan de Costa Brava bevinden? Aan de Costa Brava liggen de bezienswaardigheden verspreid over het gebied en variëren van historische en culturele bezienswaardigheden tot de prachtigste natuurgebieden. Wij brachten enkele van de belangrijkse bezienswaardigheden van de Costa Brava voor jou in kaart.

Historische en culturele bezienswaardigheden van de Costa Brava in de grote steden

Een aanzienlijk deel van de culturele en historische hoogtepunten van dit gebied tref je in grote steden. De bekendste stad van de Costa Brava is natuurlijk Barcelona, met zijn gezellige Ramblas en ontelbare stukken erfgoed van architect en kunstenaar Güell. Met een bezoek aan Park Güell treed je zijn kleurrijke leefwereld binnen. Ook in Girona kom je ogen tekort. De stad is dankzij zijn oude straatjes en steegjes een van de absolute highlights van de Costa Brava. Vooral in de joodse wijk reis je terug in de tijd.

Empuriabrava en de Baai van Rosas

Empuriabrava heeft zijn plaats in de lijst van mooiste bezienswaardigheden van de Costa Brava onder andere te danken aan zijn ligging aan de oogverblindende Baai van Rosas. Empuriabrava wordt het Venetië van Spanje genoemd, omdat er 25 kilometer aan kanalen door de stad lopen. Het is een van de Costa Brava’s bezienswaardigheden die een op en top mediterrane sfeer uitademen. In 2011 werd de nabijgelegen Baai van Rosas uitgeroepen tot een van ’s werelds mooiste baaien. De diverse stranden rondom deze bezienswaardigheden aan de Costa Brava vind je op een kaart van de omgeving.

Kastelen: bezienswaardigheden van de Costa Brava die op elke kaart worden vermeld

Wie de vele bezienswaardigheden van de Costa Brava op een kaart zoekt, zal ook veelal kastelen tegenkomen. Zo tref je in het levendige Blanes het San Juan kasteel en een uitkijkpunt op een gelijknamige heuvel. Ook in Begur, op 50 kilometer afstand van Barcelona, vind je een van de kastelen die ook absoluut tot de bezienswaardigheden van de Costa Brava behoren. In Púbol bezoek je het kasteel Castell Gala-Dalí, het kasteel dat kunstenaar Salvador Dalí zijn vrouw in de laatste jaren van haar leven gaf.

Costa Brava’s bezienswaardigheden waarin water centraal staat

Naast alle historische en culturele schatten telt de Costa Brava ook tal van bezienswaardigheden waarbij water centraal staat. Een van zulke highlights van de Costa Brava is bijvoorbeeld Platja d’Aro, wat ook wel Playa d’Aro genoemd wordt. Aan dit zandstrand kun je tal van watersporten beoefenen. In het pittoreske en middeleeuwse Platja de Pals tref je een van de langste zandstranden van de hele kustlijn. Nóg meer water? Maak dan een uitstapje naar de zeven Medes eilanden, tegenover L’Estartit, of bezoek Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà. Dit is Catalonië’s tweede grootste wetlandgebied.

Top 5 Vakantie Aanbieders


Handige reistips & deals

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...