Auto huren in de Costa Brava

Combineer met autohuur aan de Costa Brava de Spaanse zon met uitstapjes

De Costa Brava is een kuststrook van 200 kilometer lang. Wil je de regio dus goed verkennen, dan is een auto onontbeerlijk. Door een auto te huren aan de Costa Brava zie je alles wat je wilde zien van de omgeving. Zo kun je in plaats van alleen de goudgele zandstranden ook de prachtige natuur van het achterland ontdekken, net als traditionele dorpjes en grote steden als Girona en Barcelona. Je kunt je huurauto vroegtijdig vastleggen, maar de autohuur aan de Costa Brava ook ter plaatse regelen.

Welk type auto ga jij huren aan de Costa Brava?

Het aanbod huurauto’s in de Costa Brava is zowel online als op de verhuurlocaties groot te noemen. Het type auto dat je zou moeten huren aan de Costa Brava, is voonramelijk afhankelijk van je vakantieplannen. Ben je voornemens de ruigere natuur in het binnenland te ontdekken? Dan is een jeep of 4×4 een aanrader. Wil je af en toe eens een uitstapje maken naar een stad of pretparken als Water World in Lloret? Dan moet een kleine of middelgrote auto voldoende zijn. Langs de kustlijn touren? Overweeg dan een cabrio.

Online versus ter plaatse de autohuur aan de Costa Brava regelen?

Een auto huren aan de Costa Brava betekent vrijheid om te gaan en te staan waar je maar wilt. Maar moet je de autohuur aan de Costa Brava nou vooraf of op locatie vastleggen? Lokaal een auto huren aan de Costa Brava pakt vaak goedkoper uit, maar je hebt zo ook minder tijd om de regels, voorwaarden en kleine lettertjes door te nemen. Bij internationale verhuurders zoals Hertz en Sixt kun je online boeken. Onzeker over autohuur aan de Costa Brava? Kies dan voor een all inclusive formule.

Over het autorijden aan de Costa Brava

In de zomermaanden kan het op de wegen rond de Costa Brava behoorlijk druk worden. Maak je een daguitstapje naar bijvoorbeeld Barcelona of Girona, houd dan altijd rekening met je vertrektijd om te voorkomen dat je onnodig tijd kwijtraakt aan files en opstoppingen. Ook kan het midden op de dag behoorlijk heet worden. Ben je geïnteresseerd in autohuur aan de Costa Brava, wees er dan zeker van dat de auto die je huurt airconditioning heeft. De Spaanse verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland. Parkeren is in deze regio over het algemeen geen probleem.

De kosten van autohuur aan de Costa Brava

De kosten van autohuur aan de Costa Brava zijn afhankelijk van een aantal zaken. Zo speelt uiteraard het type auto een rol, net als de duur van de huurovereenkomst, het soort verzekering dat je afsluit en het seizoen waarin je huurt. Wil je een auto gaan huren aan de Costa Brava, dan zul je merken dat er vaak een minimum leeftijd van 21 jaar geldt. Bij sommige verhuurders kun je dit afkopen met een hogere huurprijs. Overigens is het bij verreweg de meeste verhuurders verplicht om als garantie een creditcard te overleggen.

Top 5 Vakantie Aanbieders

Handige tips & blog

eten en drinken aan de costa brava

Eten en drinken aan de Costa Brava

Paella Overal aan de Costa Brava kun je heerlijk eten, en daar staat de regio ook om bekend. De Spaanse keuken is natuurlijk sowieso heerlijk, met zijn vele...

Tossa del Mar

Tossa de Mar; parel aan de Costa Brava

Tossa de Mar Tossa de Mar is een super mooi stadje aan de Costa Brava, met geplaveide smalle straatjes, gezellige pleintjes, een prachtig oud kasteel en knu...